Bebeklerin kahkaha atması her yetişkin insanı mutlu eder. Peki bebekler nasıl güldürülür? Yetişkin bireyler bebeklerin ne için güldüğüne anlam veremiyor. Bir bebeğin eğlence nedenleri herkes tarafından anlaşılmayabilir.
Bebekler Nasıl Güldürülür?
Bebekleri nasıl güldürebileceğiniz konusunda kısa bir araştırma yapmalısınız. Onların mizah anlayışlarının neler olduğunu onları keşfederek bulabilirsiniz. Bebekler doğduktan 2 ile 3 ay geçtikten sonra gülmeye başlayabilirler. Genel olarak bir bebeğin gülmesi sevinç, memnuniyet ve ruh hallerinin iyi olduğunu gösterir. Küçük bir bebek sizin onu öpmenizi ya da gülünecek bir eylem yapmanızı komik bulmayacak ancak onda güzel bir his bırakacağı için gülecektir.
Çocuğunuzu Mutlu Etmek!
Çocuklar dokuz aylık olduktan sonra etraftaki eşyaları anlamlandırmaya başlarlar. Onları küçük hamlelerle mutlu etmeyi başarabilirsiniz. Örneğin onlarla saklambaç oynayabilir veya oyuncaklarını saklayıp nereye kaybolduklarını sorarak birlikte bulmaya çalışabilirsiniz. Saklanan eşya ise bebeğin görme alanının içinde olmalıdır. Bu da bebeğin endişelenmesini azaltır. Böylelikle bebek bu arayıştan keyif alarak gülmeye başlayacaktır.
Bebekleri Gıdıklamak!
Çocuğunuzu gıdıklamak onun gülmesini sağlayacaktır. Anne çocuk bu sayede birlikte güzel vakit geçirebilir. Çok fazla olmamak kaydıyla çocuğunuzu gıdıklayarak onu güldürebilirsiniz. Daha büyük çocuklarda ise sadece bir gıdıklama sözünüze bile gülmeye başlayacaktır.
Bebeklerde Şaşırma Yeteneği!
Çocuğunuz bir yaşına girdikten sonraki süreçte gerçekler ve onun beklentileri uyuşmadığında yaşananlara şaşırmaya başlar. Elinizi yanlışlıkla yaktığınızda o bu duruma gülerek tepki verecektir. Onun bu yaklaşımı şaşırma ve komik bulma olarak nitelendirilebilir. Ebeveynlerin yanlışı bilerek yapmayacağının farkında olduklarından onları bu davranışınız güldürebilir.
Bebeklerde ve Çocuklarda Mizah Anlayışı!
İki yaşına girmiş olan çocuğunuz kendi kendine artık mizah oluşturmaya başlayacaktır. Yani bir eşyayı telefon gibi kullanarak konuşmaya başlaması çocukta gelişim seviyesinin arttığı anlamına gelmektedir. Çocuklar büyümeye başladıkça şaka yapmaya başlayacaklardır ve bu sayede başka insanları eğlendirmeyi başarabilirler. Kendi kendilerine şaka üretmek anne ve babaya kendi buldukları isimlerle seslenmeleri gibi küçük şakalar yapabilirler. Çocuklar kendi şakalarını yapmaya başlayınca sizin küçük gerginliklerinizi ortadan kaldırabilirler.
Çocuklarda Kaygı
Bazı durumlarda çocuğunuzla birlikte mizah geliştirebilirsiniz. Mesela gergin olduğunuzda şaka yapmak veya yürümeyi giyinmeyi yarış haline getirerek küçüğünüzün kaygısını hafifletebilirsiniz.